úterý 23. října 2012

Pokládka parket


V mém novém příbytku, jsem se rozhodl, že si udělám podlahu s dubových parket. Po studování a hledání na internetu. Se mi podařilo najít, dle referenci kvalitní firmu která má zkušenosti s pokládkou parket skušenosti. Fotogalerii měla bohatou a jejích práce vypadala fakt pěkně.
Po konzultaci se specializovanou firmou, jsme se vzájěmně domluvily. A veškerá práce s pokládkou byla přesunuta na firmu. Při komunikaci jsem poznal, že práci s parketami rozumí. Tak jsem si od podlahářu nechal odborně poradit.
Firma si nejdříve zaměřila prostor a dle daného množství se objednali parkety z masivu. Následovala příprava povrchu na pokládku parket. Práce započala penetrací podlahy. To šlo v celku rychle a hezky se podlaháři při práci pozorovaly. Poté nastalo stěrkování podkladu. Při tom mně fakt fascinovalo, jak jde práce podlahářům hezky od ruky.
Poté nastala menší časová pauza, aby stěrka ztvrdla. A nebyla vlhká, mohlo hrozit, že se vlhkost stěrky přesune do parket. A to by nedělalo dobrotu, po několika dnech nastalo měření vlhkosti stěrky. Vše bylo okey. A tak se podlaháři vrhli na pokládku. Do naneseného lepidla pokládaly parketu za parketou. Po položení celé plochy parket, nastalo opět čekání na vytvrdnutí, naštěstí už pouze jeden den. Po vytvrdnutí lepidla, se podlaha následně zbrousila. Se zbytkem parketového prachu se smíchal speciální tmel. A došlo k vytmelení jednotlivých škvír mezi parketami. Po vytvrdnutí tmelu, se parkety znovu zbrousily a po odstranění prachu se nanášel lak ve dvou vrstvách. A parketová podlaha byla na světě.

Typ na zajímavé dřevěné postele. A další typy postelí.....

Žádné komentáře:

Okomentovat